20/7/16

Κηπουρική



Καλησπέρα σε όλους τους μάγους και τις μάγισσες! Όπως όλοι γνωρίζουμε, υπάρχουν πολλές συναρπαστικές δραστηριότητες στην Σπείρα και σήμερα θα μιλήσουμε για την Κηπουρική.
Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να βοηθήσουν τα φυτά να έχουν μια καλή και υγιείς ανάπυξη. Για να μάθεις τα μυστικά του κόσμου της Κηπουρικής θα πρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα και να φυσίξεις καλά αυτήν την σκονισμένη σελίδα του Μαγικού βιβλίου. Η πρώτη σου εμπιρία ήταν όταν πήγες τον μάγο σου στο επίπεδο δώδεκα και η Δασκάλα της σχολής ζωής, η Μουουλίντα Γου σε κάλεσε.Δεν την θυμάσαι επειδή ήσουν απασχολημένος με τις αποστολές; Δεν πειράζει! Σε αυτόν τον Οδηγό θα δεις τα βασικά, όμως απαραίτητα πράγματα που χρειάζεσαι να ξέρεις για την Κηπουρική.

Εδώ βλέπουμε τον κηπουρό της Μαγούπολης, τον Φάρλεϊ, ο οποίος θα σου δίξει τα στάδια ζωής των φυτών. Επίσης μπορεί να σου μάθει τα βασικά ξόρκια φροντίδας φυτών και να σου πουλήσει μερικά χρήσιμα αντικείμενα, σε καλή τιμή.



Στα αριστερά βλέπουμε την φυσιολογική πρόοδο ανάπτυξης ενός υγιές φυτού.
Στάδιο πρώτο: Βλαστάρι
Είναι το πρώτο στάδιο ζωής των φυτών, δεν έμφανίζουν ανάγκες.
Στάδιο δεύτερο: Νεαρό φυτό
Σε αυτό το στάδιο παίρνουν την πρώτη τους μορφή, η οποία θα αλλάξει στο επόμενο στάδιο. Εμφανίζουν ανάγκες, όμως όχι πολύ συχνά (κάθε είδος φυτού έχει διαφορετικές ανάγκες), και συχνά εμφανίζονται τα ενοχλητικά παράσιτα.
 Στάδιο τρίτο: Ώριμο φυτό
Εδώ τα φυτά παίρνουν την τελική τους μορφή.Έχουν κανονικές ανάγκες και μπορείς να τα θερίσεις αμέτρητες φορές μέχρι να φτάσουν στον τελικό θερισμό!
Στάδιο τέταρτο: Ενήλικο Φυτό
Αυτό είναι το τελικό στάδιο όπου τα φυτά είναι έτοιμα για τελικό θερισμό. Αποκτούν μια λάμψη γύρω τους, και γίνοντε φαντάσματα χωρίς ανάγκες.
Τα drops είναι διαφορετικά σε κάθε θερισμό, και διαφορετικά σε κάθε τύπο φυτού. Στον τελικό θερισμό παίρνεις παραπάνω εμπειρία και πολύ καλά drops! Αρκετά φυτά πετάνε σνακς για κατοικίδια, σπόρους φυτών, ακόμη και αντικείμενα!
Υπάρχουν όμως και μάγοι που… παραμελούν τα φυτά τους! Εάν οι ανάγκες ενός φυτού δεν ικανοποιηθούν το φυτό καταλήγει όπως βλέπουμε στα δεξιά της εικόνας.
Στάδιο πρώτο: Μαραμένο φυτό
Στο πρώτο στάδιο, το φυτό αρρωσταίνει και σιγά-σιγά μαραίνετε. Όμως μπορείς να επανωρθώσεις την ζημέια, ικανοποιόντας τις ανάγκες του. Μετά απο αυτό, το φυτό θα πάρει την νεαρή του μορφή και θα αρχίσει να αναπτύσσεται κανονικά απο την αρχή.
Στάδιο δεύτερο: Νεκρό φυτό
Σε αυτό το στάδιο, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να πετάξεις το φυτό. Εκτός εάν έχεις το ξόρκι κηπουρικής αναζωογόνηση, στον τομέα των βοηθητικών ξορκιών.
Για τα ξόρκια κηπουρικής, για τις ανταμοιβές των φυτών, ή και για τα ίδια τα φυτά θα μιλήσουμε αναλυτικά όταν βρεθούν οι Χαμένοι Τόμοι, στα Μυστικά της Μαγείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου